About Us

O nama

Hotel u srcu Beograda

Hotel opera je na samo nekoliko koraka od najlepših dragulja glavnog grada: Trga Republike, Narodnog pozorišta i muzeja, spomenika Knez Mihailu Obrenoviću, tvrđave Kalemegdan, obale Save i Dunava, Saborne Crkve i još mnogo toga.
Naše sobe
Naše luksuzne sobe su prostranije nego što ih obično nalazite u centru Beograda i zvučno su izolovane što omogućava neometan san u srcu užurbanog beogradskog noćnog života.
Pogledajte naše sobe
Play Button
Prestižna lokacija
Odsednite u prelepom hotelu u srcu Beograda, samo nekoliko koraka od glavne ulice, Skadarlije i Kalemegdanske tvrđave!
Teretana
Hotel Opera nudi teretanu za sve naše goste. Ostanite u formi dok ste u Beogradu!
Kafe-bar
Svima je potrebna dobra šoljica kafe da započnu dan. Uživajte u jednoj u našem kafe-baru.
Doručak
Rezervacijiom sobe u hotelu Opera, čeka Vas doručak na bazi švedskog stola, uračunat u cenu.

Istorija hotela Opera

Zgrada bioskopa „Balkan“ podignuta je između 1867. i 1870. godine. Sastoji se iz tri posebne celine između današnjih ulica Makedonske, Braće Jugovića i Bulevara despota Stefana.

Reprezentativna, akademski oblikovana građevina, bila je prvobitno namenjena hotelu „Bulevar“, uz koji je dozidan deo zgrade u čijem se prizemlju nalazila velika sala. Godine 1899, svega tri godine posle prve filmske projekcije u Beogradu, u ovoj sali prikazan je prvi film.

U zgradi današnjeg bioskopa „Balkan“ radila je od 1909. do1911. godine Beogradska opera pod rukovodstvom Žarka Savića, zbog čega je i čitav hotel postao poznat pod nazivom „Opera“. Stalni bioskop u hotelu počeo je sa radom 1912. godine pod nazivom „Grand bioskop porodice Gomon u hotelu Opera“.

Jedno vreme tu su davane i predstave pozorišta Brane Cvetkovića. Sadašnji naziv „Balkan“ bioskop je dobio početkom 1928. godine. Kao objekat u kojem su se odigrali značajni događaji za istoriju i kulturu Beograda i Srbije i kao deo kompleksa zgrada koje su nastale krajem XIX veka, zgrada bioskopa „Balkan“ predstavlja svedočanstvo kulturnog, urbanog i arhitektonskog razvoja Beograda tokom druge polovine XIX veka.

Recenzije gostiju

Richard Webb
Velika Britanija
Dobar hotel na odličnoj lokaciji s posvećenim osobljem.
Ovaj je hotel smešten na samom Trgu Republike s bočnim ulazom u odnosu na trg, tako da je noću bilo mirno. Hotel je vrlo blizu poznate ulice bogate restoranima. Imali smo veliku trokrevetnu sobu (rezervisanu po istoj ceni kao i dvokrevetna iako smo bili samo nas dvoje). Hotel ima izvrsne sigurnosne sisteme i sastoji se iz dugačkog hodnika sa velikim slikama opernih predstava na zidovima. Osvetljenje i Wi-Fi bili su dobri, a proizvodi iz mini bara su se dopunjavali svakoga dana. Izbor na švedskom stolu za doručak svakako je bio dovoljan za naše potrebe. Osoblje je bilo od velike pomoći i ugovaralo je naše transfere do i od aerodroma.
Dudu Yacobinski
Izrael
Hotel u samom centru grada
Uslužno i ljubazno osoblje. Doručak je ispunio sva naša očekivanja i šire.
John Sykes
Velika Britanija
Savršena lokacija za kratak izlet do Beograda.
Čisto i uredno.Svi zahtevi su ispunjeni. Lokacija je bila izvrsna, tik do Trga Republike. Osoblje na recepciji i osoblje u domaćinstvu bili su vrlo ljubazni i uslužni. Izvrsna vrednost za novac.
Ovaj sajt koristi kolačiće radi unapređenja iskustva pregledanja. Politika kolačića
sr_RSSerbian